Rulo çimler bahçenize, parkınıza veya spor sahanıza birkaç saat içinde serilebilen, yumuşak, temiz ve güvenli hareket alanları oluşturabilen, yoğun güçlü kökleriyle yaşayan, canlı ve yemyeşil doğal bir halıdır.
Gelişmiş ithal tohum varyeteleri ile üretilen rulo çimler, bakımla kök gelişimini sağladıktan sonra kesilip rulo halinde sarılarak, yeşil alanlarınıza serilmeye hazır hale gelirler.
Hazır çim olarak da bilinen rulo çimler altyapı ve doğru zemin çalışması yapıldıkan sonra hazırlanan toprağa serilerirler. Doğru uyguama ve doğru bakım yapılması koşulu ile çok uzun süre canlıdır, yeşildir.
Ege Bölgesi için kışlık çim tohumu (lolium perenne spp., festuca arundinacea spp. Vb.) ekim zamanları Eylül- Ekim ayları yazlık çim tohumu (cynodon dactylon) ekim zamanı Mart-Nisan aylarıdır.
Diğer bölgeler için ekim zamanı ilkbahar döneminde hava şartlarına göre Mart-Nisan sonbahar döneminde hava şartlarına göre Ağustos ayında sıcaklığın biraz etkisini kaybettikten sonra başlar ve Ekim ayının sonuna kadar devam eder. Toprak sıcaklığı kışlık çim tohumlarında 20 ℃- 25 ℃ yazlık çim tohumları 30 ℃ arasında olmalıdır.
Çim tohumunun iyi bir kök gelişimi göstermesi ve suyun toprakta tutulabilmesi için toprağın 20-40 cm derinlikte işlenmesi gerekmektedir. Zemin çapalanarak sert tabakalar yumuşatılmalı, tırmık yardımıyla kesek ve taşlar toplanarak düz bir zemin oluşturulmalı. Yabani ot varsa öncesinde ilaçlama ile otlar kurutulmalı ve sonra çapalama yapılırmalı.
Zayıf kumlu topraklara 5 cm kalınlığında organik madde (hayvan gübresi veya kompost) ilave edilir ve 15-20 cm’lik üst tabakaya karıştırılır. Böylece toprağın su tutma kapasitesi arttırılır. Ağır killi topraklara 5 cm kalınlığında % 70 kum ve % 30 organik madde içeren karışım ilave edilir ve 15-20 cm’lik üst tabakaya karıştırılır. Böylece toprağın fazla sertleşmesi önlenmiş olur. Dikkat edilecek en önemli husus toprak hazırlığında kullanılacak gübrenin yabancı ot tohumlarından arındırılmış olmasıdır.